VINURI DIN PORTOFOLIUL MAGAZINULUI NOSTRU

 

 

VINURI ALBE

 

 

FETEASCA REGALA 2018 VALEA ASCUNSA


 

Dezvoltă arome placute de citrice, piersică şi ceai verde. Totul se confirma si la nivel gustativ prezentand si o aciditate vibrantă, acoperită cu blândeţe de un corp plin şi armonios.

 

PRET IN MAGAZIN : 28 RON / CU LIVARE INCLUSA : 30 RON

 

 

 

SAUVIGNON BLANC 2018 VALEA ASCUNSA

 

Un Sauvignon Blanc din regiunea Lechinta, care pare sa descinda din Chile sau Argentina. Avem de-a face cu un vin in cel mai pur stil "New World", cu o explozie de fructe tropicale si o aciditate sfredelitoare. Culoarea este galben pai, stralucitor, iar nasul, exotic, vine cu flori de soc, ananas si senzatii ierboase. Corpul este elegant, cu alcool perfect integrat si cu o intensa prospetime. Gustul e intens, cu ardei verde, pepene galben si mango.

 

PRET IN MAGAZIN : 28 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 30 RON

 

 

FETEASCA ALBA 2018 VALEA ASCUNSA

 

Un vin fin, elegant, rotund, catifelat, amplu, corpolent.
Aromele proaspete de citrice în combinaţie cu flori albe de câmp te vor încânta încă din prima clipă la Fetească noastră albă. Prin aciditatea moderată şi corpul blând, vinul îşi spune povestea cu bucurie în orice moment al zilei ai alege.

 

PRET IN MAGAZIN : 28 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 30 RON

 

 

MUSCAT OTTONEL DEMIDULCE 2019 VALEA ASCUNSA

 

PRET IN MAGAZIN : 28 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 30 RON

 

 

 

 

SAUVIGNON BLANC / CHARDONNAY REZERVA 2018 VALEA ASCUNSA

 

Simbioza intre Sauvignon Blanc si Chardonnay este destul de rara, mai des intalnita in Lumea Noua(Australia). Dar iata ca Valea Ascunsa realizeaza aceasta asociere si ies in evidenta atuurile celor doua soiuri. Fiind un vin “de garde”, imbatranirea armonioasa si progresiva a chardonnay-ului joaca un rol important, imbogatind corpul vinului, atunci cand aromele proaspete ale sauvignonului blanc isi ating limitele. In acelasi timp, chardonnay-ul, soi mai putin expresiv, se va dinamiza prin aportul dezlantuit al vivacitatii Sauvignonului Blanc. Se creeaza acest efect de sinergie, care va entuziasmeaza papilele gustative. Cele 6 luni de maturare influenteaza discret acest cupaj, rotunjind si modeland influentele chardonnay-ului, adaugand cateva note legere de vanilie acestui vin mai degraba gastronomic.

 

PRET IN MAGAZIN : 50 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 52 RON

 

 

 

 

GOLDEN MUSCAT PREMIER SELECTION 2019 LECHBURG

BIO , VEGAN

 

Golden Muscatul de Lechinta e curat, răcoritor, bine echilibrat de mineralitate si intensitate aromatica. Evoluția e superba, de la prima pipaire la despărțire. Notele de coaja de portocala dau originalitatea acestei clone puțin întâlnite pana acum la noi, dar răspândita in nordul Italiei, unde străbunii actualilor proprietari ai Cramei Lechinta fac vin de generații. 
 

 

PRET IN MAGAZIN : 44 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 46 RON

 

 

 

 

GEWURTZTRAMINER CLASIC 2019 LECHBURG

BIO , VEGAN

 

PRET IN MAGAZIN : 40 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 42 RON

 

 

 

 

 

PINOT GRIGIO PREMIER SELECTION 2019 LECHBURG

BIO , VEGAN

Soiul Pinot Gris este probabil o mutație genetică, de culoare negru-gri a Pinotului Noir. Aparține soiurilor internaționale deși e de origine franceză și este răspândit în toată lumea. Culoarea lui este cuprată, de multe ori este vinificat în alb dar vinificat in contact cu boştina, împrumută o culore naturală roz portocalie. Parfum: fructe coapte, pere Williams, pepene galben
Gust: vin amplu și structurat, cu gust persistent de fructe si flori de padure. Vin care se însoţeşte perfect  cu mâncarea de mare, începând de la aperitive, trecând la peşte prăjit si felul doi de peşte.

PRET IN MAGAZIN : 40 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 42 RON

 

 

NEUBURGER PREMIER SELECTION 2019

 

BIO , VEGAN

 

Neuburger este un vin cu note florale proaspete de iasomie, note de lemongrass și senzatii de citrice.

Prezintă o atingere suavă și fină în care poți regăsi parfumul de citrice perceput la miros.

Se potrivește ideal alături de un aperitiv trandy bazat pe humus cu chipsuri vegetale sau cu o salată de orez cu creveți și lime.

PRET IN MAGAZIN : 50 RON / CU LIVRARE ACASA : 52 RON

 

 

 

 

ROD DE LECHINTA ALB 2018 LECHBURG

BIO , VEGAN

 

Chardonnay, Moscato giallo (“Golden Muscat”)
De culoare galben pai cu reflexe verzui, aromă intense florala de iasomie si de fructe albe si galbene coapte, printre care castiga ananasul si caisele.
Gustativ, este un vin bine structurat, de mare eleganță, catifelat si cu post gust impresionant, mineral si discret placut amarui.
ASOCIERI : Brânza maturată, paste umplute ( ravioli), cărnuri albe și friptură.

 

PRET IN MAGAZIN : 27 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 29 RON

 

 

 

MIMOS CLASIC 2018 LECHBURG

BIO , VEGAN

 

 

( Sauvignon blanc / Pinot Grigio / Chardonnay )

 

 

PRET IN MAGAZIN : 35 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 37 RON

 

 

 

RIESLING DE RHIN 2019 ADEODATUS CRAMA TEODOR

 

 

Este un vin alb-verzui strălucitor cu un rafinat gust de măr verde arome de caisă cu aciditate bună dar echilibrată complex și elegant. Are un pronunțat terroir definind bine zona de producție.
Se servește bine răcit.

 

PRET IN MAGAZIN :34 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 37 RON

 

 

 

TAMAIOASA ROMANEASCA SEC 2018 CRAMA TEODOR

 

Un vin gălbui pai, provenit dintrun vechi soi românesc, care în terroir-ul lui din nord-vestul României, Rătești - Satu Mare, oferă un gust minunat, exuberant sprințar, cu o puternică aromă de busuioc și miere proaspătă. Vinificat sec cu un rest de zahăr echilibrat de o aciditate plăcută, deschide cu succes sufletele consumatorilor.

 

PRET IN MAGAZIN : 34 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 37 RON

 

 

 

MUSCAT OTTONEL 2018 CRAMA TELNA

 

DEMISEC, Vinul se înfăţişează întâi privirii într-o minunată culoare galben-pai cu nuanţe aurii şi reflexii verzui, apoi mirosul este captivat de buchetul complex; o notă de strugure parfumat şi copt smulge un fior de plăcere olfactivă. Gustat e o minune: puternic dar echilibrat, proaspăt şi catifelat, iar integritatea fructului nu te abandonează niciodată.

 

PRET IN MAGAZIN : 22 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 24 RON

 

 

 

SAUVIGNON BLANC 2018 CRAMA TELNA

 

Vinul se înfăţişează întâi privirii într-o minunată culoare galben-pai cu nuanţe aurii şi reflexii verzui, apoi mirosul este captivat de buchetul complex; o notă de strugure parfumat şi copt smulge un fior de plăcere olfactivă. Gustat e o minune: puternic dar echilibrat, proaspăt şi catifelat, iar integritatea fructului nu te abandonează niciodată.

 

PRET IN MAGAZIN : 22 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 24 RON

 

 

 

 

FETEASCA REGALA 2018 CRAMA TELNA

 

Un vin de culoarea spicului de grâu cu reflexe verzui şi parfum delicat, foarte persistent, de fructe proaspete. Aroma sa uscată, plăcută, cu o notă finală uşor amăruie, migdalată îşi exprimă pe deplin nuanţele atunci când vinul este servit bine răcit.

 

PRET IN MAGAZIN : 22 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 24 RON

 

 

 

 

CUVEE 2018 CRAMA TELNA

 

DEMISEC, un vin aparte, ce îţi captează întâi atenţia prin particularitatea sa specială – culoarea galben intensă a spicului de grâu cu unde aurii, după care te reţine prin parfumul fructat ce premerge senzaţiilor gustative intense, în care predomină aroma fructelor mature, desăvârşită de o notă finală de migdale amare.

 

PRET IN MAGAZIN : 22 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 24 RON

 

 

 

MUSCAT OTTONEL 1784 CRAMA TELNA

 

DEmISEC, un Muscat Ottonel bogat, plin, echilibrat în aciditate și exuberant în note aromatice. Un parfum fin de trandafiri uscați și caise însoțește gustul de o remanență remarcabilă.

 

 

PRET IN MAGAZIN : 31 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 33 RON

 

 

 

SAUVIGNON BLANC 1784 CRAMA TELNA

 

Acest Sauvignon Blanc, cu reflexe de un verde strălucitor și gust amplu, proaspăt și echilibrat se dezvăluie cu intensitate și surprinde cu parfumuri complexe ce reamintesc subtil de fructele exotice, pepene galben, fin condimentat cu piper verde.

 

 

PRET IN MAGAZIN : 31 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 33 RON

 

 

 

FETEASCA REGALA 1784 CRAMA TELNA

 

Vinul se înfățișează întâi în sclipiri aurii și delicate reflexe verzui, dezvăluindu-și apoi aromele complexe, cu accente de fructe coapte și flori albe. Acest vin are o aromă și structură apreciabile când e tânăr, dar îmbătrânirea în sticlă îi va aduce un plus de caracter și complexitate.

 

PRET IN MAGAZIN : 31 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 33 RON

 

 

 

CUVEE 1784 CRAMA TELNA

 

VIN ALB DEMISEC, acest vin te întâmpină cu un parfum învăluitor, cu note fructate complexe și accente fine de citrice, tei și măr verde. Apoi își dezvăluie gustul puternic dar echilibrat, cu o armonie a fructelor extrem de plăcută în fiecare moment al degustării și o remanență notabilă.

 

PRET IN MAGAZIN : 31 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 33 RON

 

 

 

 

SELECTION CONTESSA 2016 VILLA VINEA

 

Rezultatul excelent al acestei combinatii de Muscat Ottonel, Kerner şi Gewurztraminer, este un vin special, obţinut din struguri culeşi devreme şi deshidrataţi, mai apoi, până la stafidire. Rezultatul acestei migăloase tehnici de vinificare este o mică bijuterie de aur lichid, cu o mare încărcătură aromatică. Orice desert ar fi mai mult decât onorat să poată sta lângă un asemenea vin.
Culoarea vinului este galben cu irizaţii de chihlimbar, iar nasul este foarte expresiv, cu pepene galben, soc şi tămâie, la care se adaugă subtile accente minerale. Corpul vinului este suplu şi elegant, aciditatea intensă susţine perfect zahărul rezidual, iar alcoolul e absolut insesizabil. Vinul este dulce în atac, cu frumoase tuşe citrice şi note de miere de albine, peltea de gutui

și piersici confiate. Postgustul, prelung şi extrem de proaspăt, lasă impresii de fructe exotice supracoapte şi stafide albe .

 

PRET IN MAGAZIN : 64 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 66 RON

 

 

 

DIAMANT SELECTION 2018 VILLA VINEA

 

Un cupaj complex de Fetească Regală şi Fetească Alba, un întreg al cărui rezultat depăşeşte cu mult suma părţilor. Avem de-a face cu un vin matur, cu multă prospeţime, ce etalează un evantai aromatic sofisticat şi echilibrat. Un vin de gastronomie, dar şi de meditaţie.

Culoarea vinului este galben auriu, strălucitor, iar nasul este exotic, cu anason şi pepene galben, la care se adăuga o notă discretă de lemn şi vanilie. Corpul este masiv şi onctuos, cu o bună aciditate şi o textură compactă. Gustul, intens, aduce un mix complex de măr copt, pară bergamotă şi ananas, bine susţinut, în plan secund, de senzaţii mentolate şi minerale. Postgustul, lung şi elegant, lasă impresii amărui, de citrice coapte şi aluzii dulci condimentat.

PRET IN MAGAZIN : 75 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 75 RON

 

 

RIESLING SELECTION 2017 VILLA VINEA

 

Se pare că solul mineral şi clima ceva mai răcoroasă de care are nevoie Rieslingul de Rin se regăsesc, în bună măsură, pe valea Târnavei Mici, în podgoria cramei Villa Vinèa. Dacă la acest terroir mai adăugăm şi iscusinţă enologului, reţeta acestui vin e completă.
Culoarea este galben intens, strălucitor, iar nasul vine cu flori albe, gutuie şi note minerale. Corpul este suplu, cu o bună aciditate şi alcool insesizabil. Gustul aduce mere coapte, piersici şi lime. Postgustul mediu, proaspăt şi “verde”, lasă impresii calcaroase şi plăcute senzaţii citrice. Un vin foarte versatil, de conversaţie, dar şi de gastronomie

 

PRET IN MAGAZIN : 44 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 46 RON

 

 

 

GEWURTZTRAMINER PREMIUM 2018 VILLA VINEA

 

Un vin cu mineralitate intensă, intens aromat cu note de fructe tropicale dulci. Recomandat împreună cu preparate thai, iuţi şi condimentate. De cuuloare aurie, reflexii chihlimbarii, foarte impresionant olfactiv, busuioc verde si putin fenel, figure de miere dar si coja de gutui. Impresia gustativa e o urmare fireasca, chiar placut completate de gustul citricelor bine coapte si anason.

 

 

PRET IN MAGAZIN : 34 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 36 RON

 

 

 

KERNER PREMIUM 2018 VILLA VINEA

 

Soi obtinut printr-o incrucisare reusita intre Rheinriesling şi Trollinger, care a emigrat, destul de recent, pe Târnava Mică. E un vin seducător, care te convinge pe loc, Kernerul e mai puţin aromatic ca un Riesling nemţesc, dar e surprinzător de corpolent, iar aciditatea vine ca tancul peste tine. Gustul e mai degrabă exotic – are ceva mango şi note amărui de grapefruit,cu extrem de multă prospeţime, încă tânăr şi neliniştit, dar cu o certă personalitate.

 

PRET IN MAGAZIN : 34 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 36 RON

 

 

 

CHARDONNAY BARICAT 2018 CASA DE VINURI ZAIG

 

Chardonnay și stejarul formeaza una dintre cele mai celebre perechi din lumea vinului. Prin învechire la stejar s-au format arome noi care fac ca vinul să fie mai complex și mai plăcut, rezultând un vin echilibrat în arome și gust. Este un vin de o culoare galben stralucitor, onctuos, bine structurat, ce pastreaza inca prospetime si aciditate suficiente dupa 12 luni de păstrare la butoiul de stejar . Poate fi asociat foarte bine cu tocana de porc cu sos de mustar si smantana cu mamaliga, sau piept de curcan cu sos de vin(chardonnay) tarhon si smantana.

 

PRET IN MAGAZIN : 38 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 40 RON

 

 

 

FETEASCA ALBA 2018 CASA DE VINURI ZAIG

De culoare galbenă, cu arome florale de soc si tei, discrete dar proaspete, acest vin este delicat si matasos, ce impresioneza prin delicatetea lui, pretentiile oricarui degustator, cucerindu-te de la «prima atingere » a papilelor gustative. Gustativ, datorita prezentei gusturilor de caise si pere, recomandarile noastre sunt pentru antreuri: salata de cruditati si fructe(mere, pere, nuci, merisoare confiate) in prezenta unor felii subtiri de sunca usor afumata si fiarta de pulpa de porc, sau sufleu de parz cu branza de capra.

PRET IN MAGAZIN : 33 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 35 RON

 

 

SAUVIGNON BLANC 2019 CASA DE VINURI ZAIG

MIROS:Vinul făcut 100% din Sauvignon Blanc, dezvăluie arome placute de citrice și note de flori de soc. Aromele sunt simple și directe care cuceresc de la prima înghițitură.
GUST: Gustativ este un vin sec, cu un atac de aciditate bună ce invigoreaza palatul stimulând apetitul. În gust apar aceleași fructe cu tonuri de citrice și cu o ușoară amareala tonică în post gust.

PRET IN MAGAZIN : 32 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 34 RON

 

 

 

CHARDONNAY 2019 CASA DE VINURI ZAIG

 

MIROS: Arome proaspete de citrice, mere galbene dar și note de fructe tropicale.
GUST: Un vin sec ce se simte rotund și bine echilibrat. Un vin gastronomic, cu corpolență medie spre superior datorită conținutului de alcool, aciditat și extractului sec. Gustul este fructat cu note de piersice și pere coapte, cu o prospețime bună susținută de mineralitate. Un Chardonnay cu un post gust mediu plus și savuros.

 

 

PRET IN MAGAZIN : 37 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 39 RON

 

 

 

 

FETEASCA ALBA & SAUVIGNON BLANC 2019 CASA DE VINURI

ZAIG

 

Proporția soiurilor la acest vin este 50% Fetească Albă ce aduce finețe și eleganță iar 50% este Sauvignon Blanc ce aduce prospețime și structură. Un vin rotund, bine echilibrat, suplu dar cu vigoare bună. Un vin sec de vară, ușor corpolent datorită conținutului de alcool, aciditate dar și extractului sec, vinul este plăcut și răcoritor .

 

PRET IN MAGAZIN : 37 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 39 RON

 

 

 

SAUVIGNON BLANC 2019 LA MIGDALI

 

Culoarea regala a vinului te va imbratisa cu stralucirea sa iar parfumul sau te va seduce cu notele proaspete si surprinzatoare. Fi gata sa pornesti cu toate simturile in incredibila calatorie a descoperirii acestui Sauvignon Blanc.

 

 

PRET IN MAGAZIN : 42 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 44 RON

 

 

 

CHARDONNAY 2018 LA MIGDALI

 

Domeniul La Migdali iti daruieste acest Chardonnay care tanjeste sa iti incante toate simturile si sa iti trezeasca emotiile unei experiente unice, special imaginate pentru incantarea ta. Lasa-ne sa te rasfatam pe tine si pe cei dragi tie cu vinul de calitate pe care il meritati

 

 

PRET IN MAGAZIN : 50 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 52 RON

 

 

ALIGOTE FUME ED. LIMITATA EGRETA, LEBADA NEAGRA

 

 

Vin alb provenit dintr-o clona de origine frantuzeasca destinata producerii de vinuri de inalta calitate ce imprima note florale placute cu nuante de flori de camp proaspat inflorite, echilibrat, amplu, sustinut de o buna aciditate.

 

 

PRET IN MAGAZIN : 65 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 67 RON

 

 

 

CHARDONNAY BARRIQUE 2018 TARLA 201

 

 

Delicat, untos cu un gust intens vegetal, măr, pară și arome de citrice. Aromele din lemn se regăsesc treptat, cu ușoare valențe de vanilie și piersică coaptă. Aromele de pâine prăjită, unt și lemn acoperă aromele de fructe și oferă un post gust lung și savuros. Este prezentă o ușoară aciditate, specifică terroir-ului, iar alcoolul este bine integrat.

 

PRET IN MAGAZIN : 65 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 67 RON

 

 

 

LES HIRONDELLES 2018 , DOMAINE BOISSEZON GUIRAUD

IGP de l’Hérault, Languedoc, Franta
SOI DE STRUGURI : 100 % Sauvignon Blanc

Tipic unui vin alb din sud, arome proaspete de fructe mediteraneene, foarte aromat si cu note minerale discrete.Olfactiv, mirosul florilor praspete de soc ne izbeste cu intensitate caracteristica. Ideal cu fructe de mare si peste.

 

PRET IN MAGAZIN : 38 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 40 RON

 

 

 

 

PINOT GRIGIO DOC VENEZIA, ORNELLA MOLON

 

Un vin lejer, fructat, aromat!

Un vin pentru toate gusturile, în orice zi, la orice ora!

 

PRET IN MAGAZIN : 36 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 38 RON

 

 

 

 

 

FRIULANO ORNELLA MOLON , TRAVERSO

 

Friulano, Sauvignonasse sau sauvignon vert este un strugure de origine, se presupune italiană, numit Friulano în regiunea Friuli-Venezia Giulia Şi, deşi îi zice sauvignon vert, mi se pare că nu are tocmai zvelteţea şi aromele vegetale ale sauvignon blanc-ului, ci aromele solare, coapte, de pară ale, un post-gust amarui placut, aş zice gastronomic dar nu exclusiv.

 

PRET IN MAGAZIN : 50 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 52 RON

 

 

 

VINURI ROZE

 

 

 

FETEASCA NEAGRA ROSE 2018 VALEA ASCUNSA

 

Din punct de vedere al nuanței de rose e clar: in trend! Cand e evident ca-ti lasa impresia unui rose franțuzesc cu o ușoară senzație minerală de cremene, pot sa afirm că este un vin pentru marea majoritate a iubitorilor de rose. Echilibrat, bine structurat, final plin de prospețime, cu un tușeu de amarui ce ne aminteste de tamâioasa anghinare, de ce să nu fie mai popular? De ce sa stea "pitit" in Valea Ascunsa? Cu preparate de vară, salate, sufleuri, chiar si însoțite de miel,rață sau iepure poate fi "concubinul" ideal!

 

PRET IN MAGAZIN : 28 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 30 RON

 

 

 

ELEROSE CLASIC 2018 LECHBURG

BIO , VEGAN

 

 

PRET IN MAGAZIN : 28 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 30 RON

 

 

 

 

CADARCA ROZE 2019 CRAMA TEODOR

 

 

DEMIDULCE , este un vin care impresionează prin prospeţime, fructuozitate şi echilibru dat de o aciditate excelentă compensând resturile de zahăr din fruct. Tradiţia străveche a acestui soi îi conferă atât gustul îmbietor, cât şi notorietatea sa de neclătinat.

 

PRET IN MAGAZIN : 24 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 26 RON

 

 

 

 

 

MERLOT ROZE ADEODATUS CRAMA TEODOR

 

DEMISEC , vinificat în roze, a rezultat un vin cu delicatețe și savoare excelentă, cu o remarcabilă prospețime și fructuozitate.
Se va servi bine răcit.

 

PRET IN MAGAZIN : 30 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 32 RON

 

 

 

 

 

FETEASCA NEAGRA ROSE 2019 CASA DE VINURI ZAIG

 

Un vin proaspăt de culoare roz intens făcut 100% din struguri de Fetească Neagră. Olfactiv, foarte fructat, ce amintește de căpșuni, coacăze negre bine coapte îmbinat cu note plăcute de cireșe și zmeură. Toate aceste arome de fruct sunt sisținute foarte bine de o aciditate remarcabila. În gust se regasesc toate aceste fructe, restul de zahăr nefermentat dar bine integrat și echilibrat de o aciditate naturală revigorantă, specifica zonei din Podgoria Lechința. Este un vin armonios, cu un caracter bine definit, orientat spre zona « gurmand », ce poate insoti cu brio preparate estivale de genul : salata de cruditati si carpacio de pulpa de miel, salata de sezon(sparanghel, andive, loboda in doua culori, nuci, seminte de floarea soarelui, morcovi, telina, mere verzi) cu/fara carne de rata, vinegrta rose de capsuni si otet de gutui.

 

PRET IN MAGAZIN : 32 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 34 RON

 

 

 

V 2 ROSE 2018 VILLA VINEA

 

Atunci cand Zweigelt şi Pinot Noir se asambleaza,rezultatul e un vin sobru şi elegant, pentru cei care-şi doresc un roze sec, mineral şi cu delicate accente de fructe roşii. Un foarte reuşit vin de gastronomie, realizat într-un stil ce aminteşte de rozeurile provensale. 
Culoarea este roz carmin, iar nasul aduce delicate note de căpşuni, lime şi anason. Corpul este musculos, cu alcool bine integrat şi o textură ce face trimitere către un vin roşu. Gustul vine cu cireşe de mai, corcoduşe şi vişine, la care se adaugă impresii calcaroase. Postgustul e lung, cu citrice amărui, ierburi condimentate şi o plăcută astringenţă. Se exprimă cel mai bine dacă e răcit cu moderaţie (8-10 grade).

 

PRET IN MAGAZIN : 24 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 26 RON

 

 

 

ROSE PREMIUM 2019 VILLA VINEA

 

Un rozé din Pinot Noir 100%, corpolent şi intens din punct de vedere aromatic, un vin „cu suflet de alb şi corp de roşu”. Culoarea vinului este roz pal, cu tentă discret cărămizie, iar nasul, impetuos, aduce un buchet de fructe roşii de pădure şi subtile senzaţii de cremene. Are o excelentă aciditate şi un gust percutant, dominat de citrice amărui, căpşuni coapte şi note exotice de mango. Postgustul lung, cu multă prospeţime, lasă plăcute arome de cireşe de mai, ierburi mediteraneene condimentate şi aluzii minerale. Per ansamblu, e un vin „de cursă lungă”, dar şi un excelent companion al gastronomiei.

 

PRET IN MAGAZIN : 34 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 36 RON

 

 

 

ROSE MERLOT ED. LIMITATA EGRETA , LEBADA NEAGRA

 

 

Acest vin are culoare roz deschis cu nuanțe trandafirii. Olfactiv dezvăluie arome delicate de fructe de pădure roșii, cu nuanțe de fructe exotice. Aciditate echilibrată, plăcut, armonios, exprimă prospețime.

 

 

PRET IN MAGAZIN : 65 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 67 RON

 

 

 

LA DAME ROSE , DOMAINE BOISSEZON GUIRAUD

 

AOC Saint-Chinian, Languedoc, Franta
SOIURI DE STRUGURI : 100 % Cinsault

Un vin pentru orice anotimp !

Vin in stil provensal, un cupaj armonios, elegant, ce evoca o stare de spirit lejera, prietenoasa!

Un vin rose cu arome florale tipice petalelor de trandafir, extrem de delicat , care se bea atat de usor incat putem uita ca, totusi, consumam un vin!

 

PRET IN MAGAZIN : 38 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 40 RON

 

 

 

 

LES TREIZE VENTS , DOMAINE BOISSEZON GUIRAUD

 

 

 

 

 

PRET IN MAGAZIN : 38 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 40 RON

 

 

 

VINURI ROSII

 

 

 

FETEASCA NEAGRA REZERVA 2018 VALEA ASCUNSA

 

O foarte tanara Feteasca Neagra din Bistrita-Nasaud, impodobita cu multe fructe rosii proaspete, cu o aciditate elegant intimidate de influenta lemnului. Culoarea vinului este rosu stralucitor, cu bordura purpurie, iar nasul e delicat, adunand un buchet de cirese negre, magiun de prune, stofa 100% lana, si note minerale, de grafit. Are un corp suplu (ca orice domnisoara bine), cu taninuri ferme, dar bine rotunjite si cu alcool frumos integrat. Gustul este suculent si direct, cu visine coapte, cirese amare si ciocolata neagra. Chiar daca vinul, in pofida varstei fragede, este gata de baut chiar acum, vreo 2-3 ani in sticla nu i-ar strica defel, fiindca are toate premisele sa imbatraneasca frumos.

 

PRET IN MAGAZIN : 50 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 52 RON

 

 

 

 

 

BURGUND MARE 2011 RESERVA PIVNITELE BIRAUAS

 

Vinul Burgund Mare, cel mai leger din portofoliul Birauas, pe lângă aromele de fructe negre și rosii bine coapte, impresionează prin corpolența și aciditate, atat de prezente chiar si dupa atatia ani. Cele 14 luni de baric, in mare parte nou, conduce la obtinerea unui vin tandru, rotund, placut, pastrand totusi o prospetime aparte, ceea ce-i asigura o viata lunga. Il asociem cu gustari diverse : bruschete clasice, pizza, legume cu bacon gratinate.

 

PRET IN MAGAZIN : 50 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 52 RON

 

 

 

 

PINOT NOIR 2012 RESERVA PIVNITELE BIRAUAS

 

Clar, rubiniu spre caramiziu intens, cu o profunzime nespecifica soiului. Olfactiv este curat, fructe rosii, flori de camp si vanilie, cu o intensitate medie, cu reprezentare adecvata in gust unde completeaza ciresele rosii si coacazele cu piele tabacita si carne putin afumata. Un vin Robust, solid, armonios, puternic dar elegant si fin, ce pastreaza prospetime multi ani.
Taninii sunt catifelati, ajustati de vremea trecuta peste ei, aciditatea nu trece neobservata, alcoolul este perfect integrat intr-un corp mai bine evidentiat decat o cere soiul. Si postgustul marcheaza un scor bun. Propunem asocierea cu un preparate clasice : piept de rata cu sos usor condimentat de portocale si cardamom, bitec tartar

 

PRET IN MAGAZIN : 50 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 52 RON

 

 

 

 

CABERNET SAUVIGNON 2014 RESERVA PIVNITELE BIRAUAS

 

Un cabernet care difera clar de fratii lui mai tineri 2015, 2016. Rubiniu/violaceu intens, clar, dens.. Olfactiv ne « oboseste » placut cu arome de piper verde, menta, note vegetale condimentate de ceai verde. Gustativ prezinta, cu aceeasi intensitate, coacaze negre, cirese, prune, iz discret de vanilie dar toate pe un fond condimentat de menta, piper verde si eucalipt. Taninii sunt vigurosi, directi si, in ciuda aromelor ierboase colorate in verde, nu sunt si ei verzi. Aciditatea completeaza taninii mentinand suculenta vinului la nivelul optim, alcoolul si corpul definitiveaza ceea ce eu as spune ca este un vin excelent, echilibrat, cu mari si reale perspective. Nu ezitam sa va propunem asocieri culinare de genul : antricot de vita pregatit condimentat, pulpa de miel, tocana de cerb ori mistret, garnituri innabusite (ardei, vinete, fasole verde) si cartofi. Plantele aromate ce pot completa : patrunjel verde, tarhon, cimbru, rozmarin)

 

PRET IN MAGAZIN : 50 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 52 RON

 

 

 

CABERNET SAUVIGNON 2015 RESERVA PIVNITELE BIRAUAS

 

 

Clar, rubiniu intens, cu reflexe violacee. Olfactiv impresioneaza prin abundenta de fructe negre de padure, mure, coacaze, afine, exprimate cu intensitate mede. Fructe pe care le regasesti la aceeasi valoare a intensitatii si in gust, indulcite insa de o idee de vanilie. Taninii sunt proaspeti, tineri, vigurosi, abia imblanziti de baricul frantuzesc, impreuna cu aciditatea si alcoolul foarte bine integrat si sustinut de corpolenta peste medie, ducand spre un echilibru de invidiat. Il vedem langa niste coaste de porc la cuptor sau muschi de porc cu un sos de prune uscate.

 

PRET IN MAGAZIN : 62 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 64 RON

CABERNET SAUVIGNON 2016 RESERVA PIVNITELE BIRAUAS

 

Un vin gandit si oferit consumatorului pentru a fi servit relativ proaspat, dar cu un extraordinar potential de invechire, o obisnuinta a cramei. Un vin care ne permite si diverse acorduri mai putin conventionale: File de ton cu foie gras, File de somon la cuptor cu sos de ardei gras si capia in sos de vin rosu, Carpaccio de vită cu rucola si reductie de vin rosu cabernet sauvignon.
Fructat, predomina coacaze negre si fructe de padure pe un fond mineral superb, elegant si clasic. Atac suplu, politicos, tanini fini si matasosi perfect integrati, armonios, usor condimentat.

 

PRET IN MAGAZIN : 50 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 52 RON

 

 

 

CABERNET SAUVIGNON ADEODATUS 2017 CRAMA TEODOR

 

Un vin impetuos, caracteristic soiului, cu o culoare, vișinie proaspătă și intensă. O structura bine închegată pe un corp foarte bine definit de o aciditate ridicată, specifică zonei de Nord-Vest a României. Gustul intens, cu un echilibru perfect între zaharurui, aciditate și astringența taninurilor, este în echilibru perfect cu aromele de fructe de pădure proaspăt culese.

 

 

PRET IN MAGAZIN : 39 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 40 RON

 

 

 

 

 

 

FETEASCA NEAGRA ADEODATUS 2017 CRAMA TEODOR

 

 

Un soi cu o mare adaptabilitate, dăruind un vin cu o culoare rubiniu-liliachie, aproape opacă, acest vin ne arată încă odată, potențialul bun pentru vinuri roșii, al microclimaturilor din zona Sătmarului. Având arome de ardei gras roșu, mahaleb, prune grase supracoapte și ușor condiment pe final, menține aceeași notă consistentă și în spectrul gustativ, cu o intensitate medie atât pentru dulceață cât și pentru prospețime. Taninuri cu o consistență medie, echilibrate și îngăduitoare, fac acest vin, un excelent companion pentru cărnurile de vânat tânăr, vițel, miel, cu sosuri medii și condiment ușoare.

 

PRET IN MAGAZIN : 39 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 40 RON

 

 

 

ZWEIGELT PREMIUM 2018 VILLA VINEA

 

Zweigelt, cel mai răspândit soi roşu din Austria, a ajuns, iată, pe valea Târnavei Mici, unde pare că s-a acomodat de minune. În podgoria cramei Villa Vinèa, Zweigelt-ul dă un vin care joacă undeva la limita dintre rustic şi elegant, respectand tipicitatea-i recunoscuta, făcând vagi trimiteri către un Pinot Noir foarte tânăr. 
Culoarea este rubiniu închis, cu bordură stacojie, iar nasul aduce un mix de vişine, cireşe şi lemn dulce. Vinul are o frumoasă textură, taninuri ferme şi catifelate, o exemplară aciditate şi alcool impecabil integrat. Gustul e centrat pe fructe roşii crocante, la care se adaugă note de ciocolată neagră umplută cu vişinată. Postgustul, intens şi foarte proaspăt, lasă subtile senzaţii migdalate şi o plăcută astringenţă.

 

PRET IN MAGAZIN : 34 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 36 RON

 

PINOT NOIR PREMIUM 2017 VILLA VINEA

 

Proaspăt, cu arome de fructe roşii suculente şi cu o foarte discretă influenţă a baricului. O dovadă vie că acest soi s-a adaptat perfect pe valea Târnavei Mici şi că poate da vinuri ce fac reuşite trimiteri către anumite exemplare burgunde.Culoarea vinului este rubiniu deschis, iar nasul e delicat, cu fructe roşii de pădure, note de grafit şi impresii florale, de violete. Corpul este suplu, cu taninuri fine, alcool perfect integrat şi o bună aciditate. Gustul este centrat pe un nucleu de mure, cireşe şi vişine, la care se adaugă aluzii vegetale, discret amărui. Postgustul, lung şi persistent, lasă senzaţii fructate, minerale, usor mentolate.

 

PRET IN MAGAZIN : 34 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 36 RON

 

 

 

 

FETEASCA NEAGRA PREMIUM 2018 VILLA VINEA

 

De culoare rubiniu deschis stralucitor, o Fetească Neagră,vinificată într-un stil rustic, fructele roşii domină copios partitura aromatică, iar baricul se face simţit cu discreţie, abia după o oxigenare temeinică în decantor. Un vin care îndrăzneşte să decline soiul Fetească Neagră într-un mod original. Nasul vine cu prune afumate, vişine şi note minerale, de grafit. Corpul este rotund, cu taninuri moi, alcool bine integrat şi o excelentă aciditate. Gustul aduce în prim plan cireşe, vişinată şi magiun de prune, în plan secund strecurându-se aluzii de ciocolată neagră şi vanilie. Postgustul este proaspăt, cu multe fructe roşii de pădure.

 

PRET IN MAGAZIN : 39 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 41 RON

 

 

 

 

 

ROD DE LECHINTA ROSU 2018 LECHBURG

 

 

Un Pinot Noir de culoare rosie, puternic rubiniu, cu miros de coacaze negre, fragute de padure si aroma de tamaie. Catifelat, cu tanini moi si cu o aciditate hotarata dar, in acelasi timp discreta.

 

 

PRET IN MAGAZIN : 27 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 29 RON

 

 

PINOT NOIR PREMIER SELECTION 2018 LECHBURG

BIO , VEGAN

 

E soiul care cere mare măiestrie și un climat potrivit pentru a produce vinuri deosebite. Pinot noir este sinonim cu vin de mare finețe. De culoare roșu puternic rubiniu, cu miros de coacăze negre, frăguțe de pădure si aromă de tămâie. Un vin catifelat cu tanini moi și cu aciditate remarcabila.
Se asociaza perfect cu mezeluri crud-uscate si cârnăciori, dar si carne roșie la grătar.

 

PRET IN MAGAZIN : 50 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 52 RON

 

 

 

 

FETEASCA NEAGRA PREMIER SELECTION 2018 LECHBURG

BIO , VEGAN

 

Feteasca Neagra a anului 2018 este ușor îmblânzită de învechirea la sticlă. De aceea are un corp de intensitate medie, oferit de aromele de mure, cireșe negre și fragi.

 

PRET IN MAGAZIN : 58 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 60 RON

 

 

 

 

 

FETEASCA NEAGRA , LA MIGDALI

 

De un rubiniu – violaceu, intens, vinul ne incanta cu arome ce amintesc de fructele proaspat culese, afine, coacaze negre și roșii. În gust și postgust, notele savuroase de fructe negre sunt completate cu cele de vanilie și condimente. Structura robustă, dar totodată fină este un deosebit suport al aromelor și îi confera vinului lungime și eleganță.

 

PRET IN MAGAZIN : 50 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 52 RON

 

 

MERLOT INNOCENT LA MIGDALI

BIO

 

 

Soi:
100% Merlot - DOC CMD

Acest vin de o culoare rubinie, limpede are un buchet plăcut de fructe roșii de pădure, completat de o nuanță de gem spre final . Prezinta arome bogate de fructede padure proaspete.

PRET IN MAGAZIN : 45 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 47 RON

 

 

TROIS AMIS LA MIGDALI

 

 

O prietenie armonioasa care combina calitatile celor 3 soiuri: Feteasca Neagra, Shiraz si Cabernet Franc , pentru cel mai bun rezultat si o mare incantare a consumatorului rafinat.

Ca orice prietenie armonioasa, acest cupaj mixeaza toate calitatile celor trei varietati – Feteasca Neagra, Shiraz si Cabernet Franc, amestecate pentru cel mai bun rezultat si pentru deliciul consumatorului rafinat.

PRET IN MAGAZIN : 55 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 57 RON

 

 

 

 

LES CERISES 2018 DOMAINE BOISSEZON GURAUD

 

AOC Saint-Chinian, Languedoc, Franta
SOIURI DE STRUGURI : 52% Syrah | 17% Grenache | 17% Carignan | 14% Cinsault

Vin tanar, proaspat, ce pastreaza inca o buna aciditate, poate fi servit rece la aperitiv dar in egala masura poate acompania foarte bine preparate precum paste, salate sau poate incheia o masa simpla cu preparate usoare de vara.Dupa fermentatia malolactica ce are loc pe drojdii, continua maturarea, cu usoare interventii prin “batonaj” in cuve, pe drojdii fine.

Arome de fructe proaspete, evocand asa cum sugereaza si numele, prospetimea cireselor amare, primele fructe coapte ale arborilor, inaintea caiselor, cireselor normale ori a piersicilor.

 

PRET IN MAGAZIN : 38 RON / CU LIVRARE INCLUSA : 40 RON